Suomalainen päiväkoti maailmalle

 
 

Miten tehdä “ikeat” ennen kuin ruotsalaiset ehtii?

Jos ruotsalaisilla olisi yhtä hyvä maine koulutuksessa kuin Suomella, ne olisivat jo tehneet “koulujen Ikean”. Me päätimme tehdä sen nyt: satsata alusta alkaen määrätietoisesti laadukkaaseen suunnitteluun niin tuotteen, konseptin, tilojen, palvelun, koulutuksen kuin brändin osalta ja tuoda tämä kaikki mahdollisimman monen ulottuville monistamisen ja skaalan kautta. Siksi emme operoi päiväkoteja itse, vaan tarjoamme tarkasti määritellyn konseptin paikallisten toimijoiden pyöritettäväksi lisenssimaksua vastaan - ympäri maailman.

HEI Schools on suomalaiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuva tuote- ja palvelukonsepti. Tavoitteena on tuoda laadukas varhaiskasvatus niin monen lapsen saataville maailmassa kuin mahdollista. Ei harvoille, vaan monille.

 
 
 
HEI_VH_kapat2.jpg
 

HEI Schools tuote

Viisi rakennuspalikkaa: tarkasti määritelty franchising -malli paikalliselle yrittäjälle

 
LEGO_BLOCK_2.png

HEI CURRICULUM

Suomalaiseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuva curriculum-ohjelma, jota kaikki HEI Schoolsit eri puolilla maailmaa toteuttavat. HEI Schoolsin pedagogi- ja designtiimin tekemät sisältösuunnitelmat ja inspiraatiomateriaalit (kirjallisia ohjeita/ehdotuksia, kuvitettuja ideoita, videomateriaalia jne.) toimitetaan paikallisille HEI Schools -tiimeille kolmen kuukauden paketeissa, neljästi vuodessa. Sisällöt uudistuvat jatkuvasti.

HEI_Year_Package_binders2.jpg
 
LEGO_BLOCK_2.png

HEI TEACHER TRAINING

HEI Schoolsin opettajakoulutus on myös osa tuotteen designia. Koulutus on muotoiltu tukemaan paikallisten opettajien kehitystä varhaiskasvatuksen ammattilaisina kolmen eri tyyppisen vaiheen kautta:

  • Intro: Yhteinen koulutus Suomessa kaikille seuraavana vuonna aloittavien HEI Schoolsien opettajille (3-5 viikkoa)

  • Co-teaching: suomalainen opettajatiimi auttaa paikallista tiimiä käynnistämään päiväkodin paikan päällä (2-3 kk)

  • Online/video: tuki ja inspiraatiosisällöt online-alustankautta (jatkuva)

 
LEGO_BLOCK_2.png

HEI LEARNING SPACE

HEI Schoolsin tilakonsepti on suunniteltu yhdessä suomalaisten arkkitehtien, kalustemuotoilijoiden ja pedagogien kanssa niin, että jokainen tilaan liittyvä valinta tukee curriculumin tavoitteita. Jos esimerkiksi tavoitellaan lasten omatoimisuutta tai luovuutta, pitää myös tilan “tyrkkiä” käyttäjiä siihen suuntaan.

Tila_kuva.png
 
LEGO_BLOCK_2.png

HEI COLLECTION

Tarkasti kuratoitu valikoima leluja, pelejä, kirjoja, instrumentteja, liikuntavälineitä, tiedeopetustarvikkeita ja muita oppimateriaaleja. Myös oppimateriaalien valinta nojaa curriculumin tavoitteisiin ja valinnat tehdään yhdessä pedagogien ja designereiden kanssa. Osa HEI Collectionin tuotteista on HEI Schoolsin omaa tuotantoa, osa HEI Schoolille brändättyjä valmiita tuotteita, osa muiden valmistajien tekemiä, mutta hyviksi ja toimiviksi todettuja valintoja. HEI Collection on jatkossa asiakkaiden käytettävissä verkkokaupan muodossa.

Collection_kuva.png
 
LEGO_BLOCK_2.png

HEI OPERATIONS

Yksityiskohtainen ohjeistus päiväkodin operatiiviseen toimintaan ja pedagogiseen johtajuuteen: opettajien rekrytoinnista kehityskeskusteluihin, päiväohjelman laatimisesta verkkosivu- ja esitepohjiin, brandi-identiteetistä kasvatuskeskusteluihin.
HEI Operations kattaa myös lapsen kehityksen arviointiin ja päiväkodin toiminnan laadunvarmistukseen liittyvän
dokumentaation ja ohjeistuksen.

Operations_kuva.png

HEI KOKEMUS

HEI Schools on kokonainen, suomalaiseen opetussuunnitelmaan perustuva päiväkotikokemus, jossa design ja pedagogia kulkevat tiiviisti yhdessä jokaisen kosketuspisteen läpi. Kokemus ja sen osat on suunniteltu yhdessä suomalaisten pedagogien, arkkitehtien, muotoilijoiden, graafikoiden, tutkijoiden, puuseppien, kuvaajien, ohjaajien ja muiden luovan työn ammattilaisten kanssa. Toteutuksessa on mukana lisäksi laaja kirjo myös kunkin markkinan paikallista osaamista.

 
HEI_VH_kapat.jpg

Ensimmäinen HEI Schools Kiinassa
Case Baotou

Ensimmäinen HEI Schools avattiin Kiinan Baotoussa syyskuussa 2017. Päiväkoti soveltaa HEI Schools -konseptia kaikilla osa-alueilla curriculum-ohjelmasta tilakonseptiin ja oppimateriaalivalikoimasta brand guidlineen. Kiinalais-suomalainen opettajatiimi käyttää työkielenään englantia, lasten kanssa vuorovaikutus tapahtuu englanniksi, kiinaksi sekä kaikilla mahdollisilla kekseliäillä tavoilla.


HEI Schools Baotou

Päiväkodin konsepti ja lisenssi: Helsinki International Schools Group - HEI
Päiväkotioperaattori: Baotoun kaupungin omistama yritys
Perheet: Keskiluokkaiset paikalliset perheet. Maksavat lukukausimaksun operaattorille
Lapset: 3-6 -vuotiaat paikalliset lapset
Opettajat: 10 kiinalaista, 5 suomalaista lastentarhanopettajaa
Kieli: Englanti ja Kiina
Rakennus: 4500m2 + piha. Olemassa oleva perinteinen koulurakennus, joka remontoitiin täysin HEI Schoolsin tilakonseptin mukaan kesällä 2017
Arkkitehtisuunnittelu: Mer Arkkitehdit ja Collaboratorio
Kalustemuotoilu: Milla Vaahtera ja Collaboratorio

Lisää Baotou casesta: heischools.com/news

 
LearningSpace_kuva.png

Oma kalustekonsepti

HEI Schoolsin omat kalusteet on suunniteltu toimimaan toisiaan täydentävänä, yhteen sopivana kokonaisuutena. Kalusteet on valmistettu vanerista ja suojakäsitelty myrkyttömällä vahalla. Valmistus tapahtuu kullakin markkinalla paikallisten kalustevalmistajien toimesta, HEI Schoolsin piirustusten ja ohjeiden mukaan.

 
Kalustekonsepti.png
Hei_divider.jpg

HEI DIVIDER
Koko seinän levyinen, 80 cm syvä kaapisto, jonka alaosaan mahtuu pyörillä kulkeva kärry (HEI Trolley). Kun kärry otetaan ulos kaapista, alaosa muuttuu leikkitilaksi tai majaksi. Iso ja toimiva säilytysjärjestelmä mahdollistaa visuaalisen hälyn radikaalin vähentämisen päiväkodin tiloissa.

HEI_Trolley.jpg

HEI TROLLEY
Pyörillä kulkeva kärry, jota lapset voivat itse liikutella tilasta toiseen. Kärryjä käytetään moniin eri tarpeisiin: musakärry, kirjakärry, pelikärry, maalauskärry...

HEI_box.jpg

HEI BOX
Pinottava laatikko, joka sopii sekä kärryyn että matalaan leikkipöytään (HEI Table).

HEI_table.jpg
HEI_Wall.jpg
HEI_cube.jpg

HEI TABLE
Matala leikkipöytä, joka kansiosat ovat liikuteltavia. Pöytään voi laittaa vaikka legolaatikon tai käyttää liitutaulumaalattua kantta piirtämiseen. Kun kannet ottaa irti, voi pöydän sisällä myös seistä.

HEI WALL
Vaneriseinäke, jonka raot on suunniteltu erilaisten hyllyjen, koukkujen, taulujen, laatikoiden ja muiden esineiden kiinnittämiseen. HEI Trolleyn ja HEI Tablelin levyt toimivat seinäkkeessä hyllyinä. HEI Wall muuttuu päivittäin käytön mukaan.

HEI CUBE
Kuutiomainen pesä, jossa voi lepäillä, lueskella, leikkiä kauppaa tai kotia, rakentaa majan tai nukketeatterinäyttämön. HEI Cuben alaosa on säilytystilaa esim. laatikoita tai päiväunipatjoja varten.